Registreer

GeertReijmersKoning

Sinds zaterdag 14 september 2013 is stukadoor Geert Reijmers de nieuwe schutterskoning van Doornenburg. Op de drukbezochte schietweide aan de Pannerdenseweg had hij 57 schoten nodig om de romp van de houten vogel naar beneden te krijgen. Geert was uiteindelijk de enige koningskandidaat van de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel. Hij kreeg op de schietweide op traditionele wijze het koningszilver omgehangen en zijn vrouw Toos werd ingehuldigd als koningin.

Voorafgaand aan het koningschieten vond het prijsschieten op de vogel plaats. De uitslag was: 1e prijs Jordy Wigman, 2e prijs Hans Arends, 3e prijs Jacco Vermeulen en 4e prijs Bert Rensen. Bij terugkomst in het Schuttersgebouw vormde het koningspaar Geert en Toos Reijmers het stralende middelpunt van vier dagen schuttersfeesten.

Op zondag vond de schuttersmis plaats in de R.K. kerk en werd aansluitend een muzikale vendelhulde gebracht aan de pastor, medewerkers en vrijwilligers van de geloofsgemeenschap St. Martinus. Ook de twirlsters en de muzikanten van harmonie St. Caecilia brachten een hulde.

Op maandag werden op kasteel De Doornenburg de jubilarissen van de Schutterij gehuldigd. Alfons Janssen en Jo Peters waren ieder 60 jaar lid. Jo Witjes, Antoon Leenders, Geert Bongers en Henk Meijer werden gehuldigd vanwege hun 50-jarig lidmaatschap. Erelid Geert Vermeulen werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap van De Witte Ploeg. Aansluitend werd ‘De Gijsbrecht’ uitgereikt aan de schutter van het jaar. Dit jaar was de Gijsbrechtcommissie, bestaande uit de President en de gildemeesters, unaniem van mening dat de juiste keuze was gemaakt voor vendelier Wilco Witjes. Wilco ontving de prestigieuze onderscheiding uit handen van beschermheer Persoon vanwege zijn tomeloze inzet, betrokkenheid en dienstbaarheid aan de Schutterij.

Op dinsdag vond de huldiging van het koningspaar plaats. Geert en Toos ontvingen ter herinnering aan hun koningschap ieder een gouden ring. De schutters en de muzikanten brachten vervolgens een hulde aan het koningspaar. De schuttersfeesten van Gijsbrecht van Aemstel werden ’s avonds afgesloten met een vendelhulde van de aspirant en jeugdvendeliers in het Schuttersgebouw.